ГоловнаСвіт

Прокуратура США оприлюднила частину документів з розслідування у справі Коена

Журналісти розбирають близько 900 сторінок ордерів і виписок.

Прокуратура США оприлюднила частину документів з розслідування у справі Коена
Майкл Коэн
Фото: kdvr.com

Федеральна прокуратура США сьогодні частково оприлюднила документи за матеріалами розслідування щодо фінансових махінацій Майкла Коена - колишнього юриста президента США Дональда Трампа. Агентство CNN опублікувало близько 900 сторінок матеріалів розслідування, в тому числі документи, вилучені під час обшуків в будинку, офісі і готельному номері Коена.

Серед інших матеріалів журналісти виявили інформацію про те, що Коен отримав понад 583 тис. доларів від компанії, пов'язаної з російським олігархом Віктором Вексельбергом.

З січня по серпень 2017 року Коен щомісяця отримував 83 тис. доларів від компанії "Коламбус Нова", яка підконтрольна швейцарському холдингу Ренова Груп, який в свою чергу контролюється Вексельбергом.

Вексельберг, в свою чергу, пов'язаний з президентом Володимиром Путіним, стосовно якого введено санкції в тому числі за втручання у вибори.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Коена засудили до трьох років ув'язнення за злочини, пов'язані з порушенням правил фінансування передвиборних кампаній.

Адвокат зізнався, що незаконно виплатив гроші за мовчання двом жінкам, які стверджували, що вони перебували в зв'язку з Трампом. Судячи з судових документів, у вироку були враховані і інші злочини Коена, в тому числі надання помилкових свідчень Конгресу, а також податкові та фінансові махінації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram