ГоловнаСвіт

Волкер: між Путіним і Порошенком є особиста ворожнеча

"США не підтримують того чи іншого кандидата в президенти України, США підтримують принципи".

Волкер: між Путіним і Порошенком є особиста ворожнеча
Курт Волкер
Фото: twitter

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер вважає що між президентами Росії та України існує особиста ворожнеча.

Про це Волкер заявив під час відеобрифінгу з Брюсселя, передає УНІАН.

Волкер наголосив, що США не мають позиції щодо підтримки того чи іншого кандидата в президенти України.

"Ми підтримуємо принципи. Ми підтримуємо принципи міцних демократичних інститутів, реформи з боротьби з корупцією та безпеки, а також відновлення в Україні її суверенітету та територіальної цілісності. Це те, за що ми виступаємо, і ми безумовно говоримо це всім кандидатам", - зазначив Волкер.

"Я думаю, що це правда. По суті, це не тільки правда, а й те, про що Росія сама говорила, що вона хоче бачити, як Порошенко зазнає поразки, і це просто факт. Я думаю, що існує особиста ворожнеча між президентом Путіним і президентом Порошенком", - заявив Волкер і додав, що російський президент "очікує змін" в Україні.

Водночас Волкер не впевнений, що Росія підтримує якогось конкретного кандидата.

Сам же він очікує від будь-якої влади в Україні продовження шляху зміцнення демократичних інститутів, проведення реформ і боротьби з корупцією.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що США підтримуватимуть Україну незалежно від результатів виборів. Водночас, від того, як вони пройдуть, залежатиме репутація України, вважає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram