ГоловнаСвіт

Російський суд виніс вироки у справі про загибель 14 дітей на Сямозері

Винними визнано директорку і заступника директора табору, інструкторів виправдали.

Російський суд виніс вироки у справі про загибель 14 дітей на Сямозері

Петрозаводський міський суд засудив колишнього директора дитячого табору відпочинку "Сямозеро" Олену Решетову до 9,5 років колонії загального режиму у справі про загибель 14 дітей. До такого ж терміну засудили її заступника Вадима Виноградова, пише російське агентство "Интерфакс". При цьому суд виправдав інструктора Павла Ільїна, який супроводжував дітей у трагічному поході.

Решетова в останньому слові назвала себе невинною, Виноградов провину визнав повністю.

У справі проходили колишній керівник карельського Росспоживнагляду Анатолій Коваленко, в.о. глави регіонального Росспоживнагляду Людмила Котович, інструктор табору Валерій Круподерщиков.

Крупнодерщикова виправдали за статтею про надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, але визнали винним за статтею "залишення в небезпеці" і засудили до 8 місяців колонії-поселенні і звільнили від покарання за терміном давності. Котович і Коваленко виправдані у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Нагадаємо, в червні 2016 року група із 47 дітей і чотирьох інструкторів вирушила в човновий похід по Сямозеру. Почався шторм, під час якого човни перекинулися і в озері втонули 14 дітей. Після цього перевірки в таборі виявили численні порушення.

Фельдшера "швидкої допомоги" Ірину Щербакову, яка проігнорувала дзвінок дитини, що тонула в Сямозері, вирішивши, що це розіграш, засудили до трьох років колонії з відстрочкою виконання покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram