ГоловнаСвіт

У Грузії розпочалися міжнародні навчання НАТО

У Грузії розпочалися міжнародні навчання НАТО
Фото: EPA/UPG

У Грузії сьогодні стартували навчання "НАТО-Грузія 2019" за участю військових з 24 країн. Церемонія відкриття відбулася в "Арміхолл" міністерства оборони країни, пише "Грузія-онлайн".

Навчання пройдуть з 18 по 29 березня включно в "Спільному центрі тренувань і оцінки" (JTEC), в якому візьмуть участь 343 одиниці військового і цивільного персоналу. Це - перші командно-штабні навчання рівня багатонаціональної спільної бригади, яку очолюють Сили оборони Грузії. Метою навчань є підвищення оперативної сумісності збройних сил Грузії, Північноатлантичного альянсу і країн-партнерів, а також посилення можливостей управління і контролю Сил оборони Грузії.

Навчання також перевірять всеосяжний підхід альянсу Non Article 5 до реагування на кризи. За інформацією міністерства оборони Грузії, в процесі активно братимуть участь представники міжнародних і неурядових організацій, що сприятиме поглибленню військово-цивільної співпраці.

Уперше в історії навчань керувати процесом їх планування і проведення будуть Генеральний штаб Сил оборони Грузії спільно з JTEC.

Нагадаємо, восени 2018 року п'ять бойових кораблів зі складу Постійної морської саперної групи (SNMCMG2) Морського командування НАТО прибули в порт Батумі в Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram