ГоловнаСвіт

Уряд Нової Зеландії обмежить володіння зброєю після теракту в мечетях

У країні досі не вели обліку власників зброї і її кількості.

Уряд Нової Зеландії обмежить володіння зброєю після теракту в мечетях
Фото: EPA/UPG

Уряд Нової Зеландії підтримав зміни до законодавства щодо володіння зброєю після теракту в мечетях, у результаті якого загинули 49 осіб. Про це повідомила прем'єр-міністр країни Джасінда Ардерн, пише ВВС.

На прес-конференції після засідання уряду Ардерн повідомила, що планує повідомити деталі реформ до 25 березня.

"Це означає, що протягом 10 днів після цього жахливого терористичного акту ми оголосимо про реформи, які, на мою думку, зроблять нашу спільноту безпечною", - сказала вона.

На сьогодні новозеландське законодавство не вимагає реєструвати придбану зброю. Раніше повідомляли, що влада Нової Зеландії насправді не має точних даних про кількість одиниць зброї у країні.

Експерт з питань зброї Філіп Алперс стверджує, що кількість одиниць вогнепальної зброї в країні становить близько півтора мільйонів одиниць на 5 млн населення країни.

Нагадаємо, 15 березня у двох мечетях новозеландського міста Крайстчерч відкрили вогонь - загинули 49 людей. За 9 хвилин до розстрілу людей у двох мечетях новозеландського Крайстчерча терорист розіслав свій маніфест на понад 30 парламентських адрес, у тому числі прем'єр-міністру Ардерн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram