ГоловнаСвіт

Boeing провела закриту презентацію найбільшої у світі моделі літака

Раніше в компанії заявили, що перенесуть презентацію у зв'язку з авіакатастрофою в Ефіопії.

Boeing провела закриту презентацію найбільшої у світі моделі літака
Фото: twitter.com/SamChui

Корпорація Boeing провела презентацію найдовшого пасажирського літака у світі, новітнього широкофюзеляжного лайнера Boeing 777X для обмеженого кола учасників.

За даними телеканалу CNN, 13 березня перший Boeing 777X був представлений співробітникам компанії в приміщенні заводу з виробництва широкофюзеляжних літаків у місті Еверетт (штат Вашингтон), хоча раніше в компанії заявили, що перенесуть презентацію.

В основу розробки ліг Boeing 777. Але їхня істотна відмінність полягає в тому, що 777X забезпечено двигунами GE9X - найбільшими авіаційними двигунами у світі. При цьому компанія вперше в цивільній авіації застосувала технологію зі складанням крил.  

Також Boeing 777X стане найбільшим у світі пасажирським літаком із двома двигунами, діаметр турбіни яких становить майже 3,5 м.

Базовою модифікацією новітнього лайнера стане Boeing 777-9X, яка залежно від компонування зможе прийняти на борт від 400 до 425 пасажирів. При цьому дальність польоту базової версії становитиме трохи більше від 14 тис. км.

Укорочена версія Boeing 777-8X, довжина якої становитиме 70 м, зможе вмістити 350-375 пасажирів і зможе пролетіти трохи більше як 16 тис. км.

У компанії зазначили, що витрата палива й експлуатаційні витрати лайнерів Boeing 777X будуть нижчими, ніж у моделей конкурентів на 10-12%.

Перший політ новітній лайнер здійснить уже найближчими місяцями, а постачання замовникам очікується 2020 року.

Нагадаємо, літак Ethiopian Airlines, що прямував з Аддіс-Абеби в Кенії, зазнав аварії вранці 10 березня біля міста Бішофту, за 62 км на південний схід від Аддіс-Абеби. На борту перебувало 157 чоловік, усі вони загинули.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram