ГоловнаСвіт

Німеччина назвала анексію Криму "фатальним порушенням права"

"Росія руйнує правила мирного співіснування".

Німеччина назвала анексію Криму "фатальним порушенням права"
Глава Министерства иностранных дел Германии Хайко Маас
Фото: twitter.com/GermanyDiplo

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас назвав аннексію Криму Росією "фатальним порушенням права". Про це йдеться в повідомленні МЗС Німеччини в Twitter.

"Цьому фатальному порушенню права йде п'ятий рік. Росія спробувала зрушити кордони, вдавшись до військової сили", - написав Маас.

Глава німецького МЗС вважає, що той, хто так діє, "руйнує довіру" і "ставить під питання основні правила мирного співіснування".

Нагадаємо, до п'ятої річниці анексії Росією Криму країни Європейського Союзу підписали декларацію, в якій підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Такі заяви також зробили США і Туреччина.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов невизнаний світом "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія анексувала Крим в свій склад. 18 березня президент Росії Володимир Путін оголосив про "приєднання" Криму до Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії, щодо РФ введено низку економічних санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram