ГоловнаСвіт

Аргентина заборонила польоти літаків Boeing 737 MAX на своїй території

Заборона буде діяти до завершення розслідування авіакатастрофи в Ефіопії.

Аргентина заборонила польоти літаків Boeing 737 MAX на своїй території
Аргентина запретила полеты самолетов Boeing 737 MAX на своей территории

Аргентина прийняла рішення тимчасово закрити повітряний простір для польотів на літаках Boeing 737 MAX після вжитих заходів іншими країнами через дві авіакатастрофи за участю цієї моделі літака. Про це інформує Reuters.

Повідомляється, що постанова уряду буде опублікована в понеділок, 18 березня.

Національне управління цивільної авіації заявило, що рішення стосується всіх типів літаків Boeing 737 MAX 8 і 737 Max 9. Заборона буде діяти до завершення розслідування останньої аварії.

Рішення викликане нещодавною авіакатастрофою моделі цього літака в Ефіопії, в результаті якої загинуло 157 осіб, а також авіакатастрофою авіарейсу компанії Lion Air чотирма місяцями раніше в Індонезії, коли літак також розбився незабаром після зльоту, що призвело до смерті 189 осіб.

Розслідування попередньо встановило, що літаки нової моделі можуть помилково трактувати дані про потоки повітря і самовільно опускати ніс літака, направляючи його в піке.

Відразу після катастрофи в Ефіопії польоти літаків Boeing MAX на своїй території заборонили низку країн. Серед них Україна, США, Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, а також країни Євросоюзу.

Пізніше і сама корпорація Boeing рекомендувала призупинити польоти всіх літаків 737 MAX. Глобальний флот Boeing 737 MAX складається з 371 літака.

Оновлене ПЗ для літаків 737 МАХ в компанії пообіцяли випустити до кінця березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram