ГоловнаСвіт

США перекинули на авіабазу в Британії шестеро стратегічних бомбардувальників

Літаки здатні нести ядерну зброю.

США перекинули на авіабазу в Британії шестеро стратегічних бомбардувальників
Бомбардировщик B-52H Stratofortress
Фото: Wikipedia

США, починаючи з четверга, перекинули на передову авіабазу Ферфорд в Великобританії загалом шість стратегічних бомбардувальників B-52H Stratofortress, які здатні нести ядерні крилаті ракети і авіабомби. Про це свідчать дані сервісу MilRadar в Twitter.

У суботу, 16 березня, після трансатлантичного перельоту з авіабази Барксдейл (американський штат Луїзіана) в Англію з різницею в кілька годин прибули два бомбардувальники B-52H Stratofortress.

У попередні дві доби на авіабазі Ферфорд приземлилися чотири таких бомбардувальники.

Як пише Інтерфакс, в найближчі дні їх кількість там може бути доведена до восьми одиниць.

Таке масоване перекидання стратегічних бомбардувальників ВПС США в Ферфорд не спостерігалося з 2003 року, коли на авіабазі було розміщено до 20 літаків B-52H для участі в американській військовій операції проти Іраку.

"У четвер і п'ятницю перед прибуттям на авіабазу Ферфорд бомбардувальники B-52H відразу після трансатлантичного перельоту з континентальної частини США здійснили підльоти до Калінінградської області", - йдеться в повідомленні агентства.

Нагадаємо, 20 лютого Володимир Путін, виступаючи з посланням до Федеральних зборів (верхньої палати парламенту Росії), заявив, що у відповідь на вихід США з договору про ракети середньої і меншої дальності Росія розгорне ракетні системи, які будуть націлені не тільки на озброєння, але і на центри прийняття рішень на території США і їх союзників.

У НАТО відреагували, закликавши Росію зосередитися на поверненні до ракетного договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram