ГоловнаСвіт

Трамп назвав розслідування Мюллера відповіддю демократів на несподіваний програш виборів

Якби Трамп не перемiг на виборах, не було б жодного розслідування.

Трамп назвав розслідування Мюллера відповіддю демократів на несподіваний програш виборів
Президент США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера у справі про втручання Росії у вибори США 2016 року є незаконним. Про це Трамп написав у своєму Twitter. На думку глави США, "російська змова" була виправданням того, що демократи програли вибори.

"Не мало бути звіту Мюллера. Це було незаконне і суперечливе розслідування в пошуках злочину. Російська змова була нічим іншим, як виправданням того, що демократи програли вибори, які, як вони думали, вони виграють", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію із закликом оприлюднити доповідь спецпрокурора Мюллера про його розслідування втручання РФ у вибори США 2016 року.

Раніше радіостанція NPR повідомила, що Мюллерове розслідування про втручання Росії в президентські вибори 2016 року завершено. Команду спецпрокурора покидає ключовий обвинувач у цій справі Ендрю Вайссменн, який займався справою колишнього керівника передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, якому присудили 6 років і 11 місяців в'язниці.

Так, після заяви про закінчення розслідування Мюллер повинен передати доповідь генпрокурору Вільяму Барру, а той, зі свого боку, підготує і подасть у Конгрес США матеріали в цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram