ГоловнаСвіт

Словацького мільйонера звинуватили в убивстві журналіста Куціяка

Маріан Кочнер - один з фігурантів розслідування журналіста.

Словацького мільйонера звинуватили в убивстві журналіста Куціяка
Фото: EPA\UPG

Словацького бізнесмена, одного з найбагатших людей країни Маріана Кочнера звинуватили в убивстві журналіста-розслідувача Яна Куціяка і його нареченої Мартіни Кушнірової.

Про це повідомляє Aktuality.sk.

Кочнер - один з фігурантів матеріалів Куціяка, проти якого журналіст подавав кримінальну скаргу через ймовірну загрозу.

Слідчі оголосили звинувачення Кочнеру більш ніж через рік після резонансного вбивства. Спеціальна прокуратура сьогодні анонсувала прес-конференцію, на якій обіцяє розповісти деталі.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Словаччині вперше в історії країни сталося вбивство журналіста - у своєму будинку в невеликому населеному пункті Велка Мача був застрелений Ян Куціяк. Він розслідував зв'язки словацьких політиків з італійською мафією.

Після вбивства Куціяка в країні розгорілася політична криза. У відставку подав міністр культури Марек Мадарик, також свої посади покинули помічниця прем'єра Марія Трошкова і голова секретаріату Ради безпеки Віліам Ясан, згадувані в розслідуванні журналіста.

Крім того, 12 березня пішов у відставку міністр внутрішніх справ Роберт Калиняк, а потім, 15 березня, на тлі політичної кризи в країні - голова уряду Роберт Фіцо.

У жовтні прокуратура Словаччини дійшла до висновку, що вбивство було замовним. Четверо підозрюваних, затриманих у цій справі, пішли під арешт. У них, зокрема, вилучили зброю, що збігається з тією, з якої було скоєно вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram