ГоловнаСвіт

КМДА змінила маршрути громадського транспорту через реконструкцію Шулявського шляхопроводу

Суттєво зміниться рух тролейбусів.

КМДА змінила маршрути громадського транспорту через реконструкцію Шулявського шляхопроводу
Фото: Сергей Нужненко

У суботу, 16 березня, розпочнеться реконструкція транспортної розв'язки на перехресті вул. Вадима Гетьмана та проспекту Перемоги, в зв'язку з чим Київська міська держадміністрація змінила маршрути громадського транспорту, що проходять через цей район. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

З 16 березня закривається рух тролейбусів №№ 22, 27, 42. У зв'язку з цим пасажири автобусів маршруту № 27ТР мають право проїзду за місячними проїзними квитками, придбаними для проїзду в тролейбусі, пасажири тролейбусних маршрутів №№ 21К, 22К, 27К, 27А, 30К, 42Д мають право проїзду за місячними проїзними квитками, придбаними для проїзду в автобусі.

Рух транспорту буде організовано так:

  • тролейбус №21к "Вул. Кадетський Гай - Індустріальний шляхопровід",
  • тролейбус №22к "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни") - Повітрофлотський міст",
  • тролейбус №27к "Станція "Київ-Волинський" - Індустріальний шляхопровід",
  • тролейбус №27А "ст. м. "Почайна" - вул. Дегтярівська",
  • тролейбус №30К "вул. Милославська - вул. Дегтярівська",
  • тролейбус №42Д "ст. м. "Либідська" - станція "Київ-Волинський",
  • автобус №27ТР "вул. Дегтярівська - Індустріальний шляхопровід",
  • тролейбус №30 від вул. Милославської до вул. Дорогожицької за власним маршрутом, далі - вул. Дорогожицька - вул. Ризька (в зворотному напрямку без заїзду на вул. Ризьку) - вул. Дорогожицька - вул. Юрія Іллєнка - ст. м. "Лук'янівська" - вул. В. Чорновола - просп. Повітрофлотський - Севастопольська площа - далі до вул. Кадетський Гай за власним маршрутом;
  • автобус №2 "Вулиця Булгакова - вулиця Шолуденка" в напрямку вул. Шолуденка від вул. Булгакова до б-ру Вацлава Гавела за власним маршрутом, далі - вул. Миколи Василенка - вул. Перемоги до вул. Гарматної, далі за власним маршрутом.

Нагадаємо, в 2017 році після обвалення частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи повинні були початися ще 1 травня 2018 року, потім початок реконструкції кілька разів переносили.

У червні 2018 року стало відомо, що переможцем тендеру на проведення реконструкції столичного Шулявського шляхопроводу стала фірма ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс", яка належить помічнику народного депутата Максима Микитася. Підрядник повинен побудувати міст з новим поворотом з вул. Довженка на проспект Перемоги і двома з'їздами з шляхопроводу на проспект Перемоги. В рамках реконструкції буде знесено один із цехів заводу "Більшовик".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram