ГоловнаСвіт

Кількість мільйонерів у США перевищує населення Швеції

Число багатих людей у країні збільшується вже десять років поспіль.

Кількість мільйонерів у США перевищує населення Швеції

Кількість заможних людей у Сполучених Штатах Америки перевищує населення таких країн, як Швеція або Португалія. Про це йдеться в дослідженні чиказької консалтингової компанії Spectrem Group, передає Еспресо.tv.

При цьому кількість мільйонерів збільшується вже десять років поспіль, відзначено в звіті.

За результатами дослідження, в США проживають 11,8 млн осіб, чиста вартість активів яких становить не менш ніж $1 млн. Кількість людей зі статком $1-5 млн у 2018 році збільшилася на 2,5% - до 10,23 млн.

Кількість ультра-багатих людей, активи яких оцінюються в $5-25 млн, зросла на 3,5% і становить 1,397 млн. Американців зі статком понад $25 млн за минулий рік стало більше на 0,6% - 173 тис.

"У 2018 році зростання числа багатих жителів США сповільнилося через ослаблення темпів підйому глобальної економіки і суперечливу політичну ситуацію в країні", - відзначає президент компанії Джордж Волпер.

Незважаючи на це, загальна кількість домогосподарств, статки яких належать до верхніх категорій оцінки, майже подвоїлася з часів світової фінансової кризи в 2008 році, додав він.

Результати дослідження ґрунтуються на даних опитування близько 8,6 тис. американців, йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що, за даними 2017 року, населення Швеції становить 9,995 млн осіб, у Португалії проживає 10,31 млн осіб.

Нагадаємо, річний дохід більш ніж мільйон гривень задекларували понад 4800 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram