ГоловнаСвіт

Суд у Вашингтоні додав Манафорту ще 3,5 роки в'язниці

Загальний термін ув'язнення перевищив шість років.

Суд у Вашингтоні додав Манафорту ще 3,5 роки в'язниці
Фото: pravdainform.com.ua

Суд у Вашингтоні засудив колишнього главу виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта до 6 років 11 місяців позбавлення волі, повідомляє Reuters. Манафорта визнали винним у спробі перешкодити правосуддю, а також в змові проти США.

У минулу п'ятницю суд Вірджинії засудив Манафорта до 47 місяців позбавлення волі, нове рішення суду додало до цього терміну ще 3,5 роки. Крім ув'язнення, Манафорта зобов'язали повернути в бюджет Сполучених Штатів $6,1 млн доларів і виплатити штраф у розмірі $50 тисяч.

Суддя Емі Берман Джексон вказала, що терміни покарання Манафорту частково "перекриваються", а не складаються повністю. 30 місяців з призначеного судом Вашингтона терміну Манафорт буде відбувати разом з закінченням терміну за вироком суду Вірджинії.

Нагадаємо, з травня по серпень 2016 року Манафорт очолював передвиборний штаб кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Він "засвітився" під час розслідування змови людей з оточення Трампа з Кремлем, ід час розглядів розкрилися зв'язки Манафорта з виборчим штабом екс-президента Віктора Януковича і фінансові махінації. У суді 69-річний Манафорт просив про поблажливість, але суддя Джексон помітила, що обвинувачений швидше шкодує, що його спіймали, ніж щиро кається. Вона також нагадала, що він порушив умови угоди зі слідством і брехав суду.

Манафорт заарештований і перебуває під вартою з червня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram