ГоловнаСвіт

Саакашвілі заявив, що прилетить в Україну 1 квітня

Екс-президент Грузії показав електронний квиток на літак, який він купив.

Саакашвілі заявив, що прилетить в Україну 1 квітня
Саакашвили показал билет на самолет
Фото: скриншот видео

Колишній президент Грузії, екс-голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі має намір повернутися в Україну 1 квітня.

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону і показав куплений електронний квиток на літак.

Він також заявив про впевненість у тому, що діючий президент Петро Порошенко не пройде до другого туру президентських виборів, а отже - не зможе перешкоджати його в'їзду в Україну.

"У мене є електронний квиток на 1 квітня цього року. З Варшави я лечу в Київ, о 14:05 планую приземлитися в Борисполі. Цей квиток я взяв, бо впевнений: Порошенко не пройде до другого туру, і я більш ніж упевнений, що після цього жоден прикордонник не виконає наказ не пускати мене в Україну", - сказав Саакашвілі.

У Державній прикордонній службі України вже заявили, що пропускати Саакашвілі в Україну не збираються - "ні зараз, ні 1 квітня".

"Ця особа не є громадянином України і не має підстав для в'їзду в Україну до 2021 року", - розповів ВВС News Україна представник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Нагадаємо, в січні Саакашвілі висловив свою підтримку кандидатові в президенти Юлії Тимошенко. Він стверджує, що Тимошенко підтримала Грузію після нападу Росії. Також Саакашвілі згадав, що лідер "Батьківщини" підтримувала його під час спроби перетину українського кордону в 2017 році.

Саакашвілі отримав український паспорт наприкінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА. Згідно з Конституцією Грузії, отримання громадянства іншої країни є підставою для втрати громадянства. Тому в жовтні 2015 року Мін'юст Грузії почав процедуру позбавлення громадянства.

Кар'єра Саакашвілі на посаді губернатора Одеської області не вдалася, і в листопаді 2016 року він звільнився і перейшов в опозицію до президента. 26 липня 2017 року Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі.

У травні минулого року Верховний Суд оголосив безстрокову перерву в розгляді справи про громадянство Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram