ГоловнаСвіт

Російські і китайські хакери атакують базу даних виборців в Індонезії, - Bloomberg

Організатори передвиборної кампанії одного з кандидатів заявили, що виявили в списках 17,5 млн підозрілих імен.

Російські і китайські хакери атакують базу даних виборців в Індонезії, - Bloomberg
Российские хакеры могли совершать атаки на базу данных избирателей в Индонезии
Фото: AndreyPopov\Depositphotos

Російські і китайські хакери атакують базу даних виборців в Індонезії, щоб зірвати майбутні президентські і парламентські вибори.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство Bloomberg.

Голова Центральної виборчої комісії Аріф Будіман оголосив, що комісія почала розслідування. За його словами, атаки походять з Росії і Китаю і включають спроби "маніпулювання або зміни" бази даних, а також внесення в неї фейкових виборців.

"Мотиви хакерів поки що не зрозумілі: можливо, вони мають намір "розколоти Індонезію" або ж допомогти одному з кандидатів здобути перемогу на президентських виборах. Вони намагаються зламати нашу систему не просто щодня, а щогодини", - зазначив голова ЦВК.

Найближчим часом комісія має намір перевірити базу даних виборців, щоб встановити, чи є серед них підроблені імена. Організатори передвиборної кампанії одного з кандидатів у президенти Прабово Субіанто стверджують, що виявили у списках "17,5 млн підозрілих імен, а також велику кількість інших порушень".

Росія втручання у вибори в Індонезії спростовує.

Вибори президента в Індонезії - одній з найбільших у світі держав з населенням в 250 млн осіб - відбудуться 17 квітня. 57-річний Відодо домагається переобрання на другий термін. Його основним суперником знову виступає Субіанто: на попередніх виборах Відодо здобув перемогу з невеликою перевагою.

Нагадаємо, в лютому в день виборів у Конгрес США Пентагон відключив російську "фабрику тролів" від інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram