ГоловнаСвіт

США на $50 млн збільшили допомогу Україні на оборону

У проекті оборонного бюджету на 2020 рік передбачено надання Україні $250 млн.

США на $50 млн збільшили допомогу Україні на оборону

У проекті оборонного бюджету Сполучених Штатів Америки на 2020 рік передбачено надати Україні $250 млн для посилення безпеки.

Про це повідомила прес-служба посольства США у Фейсбуці.

"В офіційно оприлюдненому проекті оборонного бюджету США на 2020 рік передбачено надати Україні 250 млн доларів на цілі посилення безпеки і оборони в рамках програми «Ініціатива безпеки і допомоги Україні» (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI). Згідно з документом, вказані кошти заплановано скерувати «на підтримку Збройних Сил і національних сил безпеки України і на заміну озброєння та товарів оборонного призначення, які вже були надані Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що порівняно з бюджетним запитом на 2019 рік пропонована сума допомоги Україні була збільшена на 50 млн доларів.

Надалі бюджетний запит мав пройти обговорення в Конгресі США, де можуть вносити зміни і доповнення. Реальні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запропонує Конгресу збільшити оборонний бюджет на 2020 рік до $750 млрд.

У вересні минулого року Трамп підписав бюджет Пентагону, який передбачає $250 млн допомоги Україні, з яких $50 млн повинні скерувати на летальні види озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram