ГоловнаСвіт

Колишній скарбник Ватикану отримав шість років в'язниці за педофілію

Кардинала Пелла звинуватили в сексуальних домаганнях за кількома епізодами.

Колишній скарбник Ватикану отримав шість років в'язниці за педофілію
Джордж Пелл
Фото: hvylya.net

Колишнього голову секретаріату з економіки Ватикану кардинала Джорджа Пелла визнали винуватим у сексуальному насильстві над неповнолітніми і засудили до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на рішення Окружного суду австралійського штату Вікторія в Мельбурні.

Як зазначено у вироку, винесеному суддею Пітером Кідом, 77-річний кардинал Пелл зловжив своєю владою і виявив "приголомшливу зарозумілість". З огляду на вік засудженого, винесений йому вирок не можна вважати несуттєвим, підкреслив суддя.

Прохання про дострокове звільнення можна буде подати щонайшвидше через три роки і вісім місяців.

Нагадаємо, Пелла, якого вважали на той момент третьою посадовою особою в католицькій церкві, звинуватили в сексуальних домаганнях у червні 2017 року за кількома епізодами. Розслідування позовних заяв велося з липня 2016 року.

Тоді ж кардинал звернувся до Папи Римського Франциска з проханням тимчасово звільнити його від займаної посади, щоб він зміг довести свою невинність. Пелл назвав себе жертвою "безжальної дискредитації". Пізніше його адвокат виступив із заявою про те, що Пелл вважає себе невинним за всіма пунктами висунутих звинувачень.

Проте в грудні 2018-го кардинала Пелла визнали винним у сексуальному насильстві над двома хлопчиками з церковного хору 12 і 13 років у 1996-1997 роках, коли кардинал був єпископом-помічником Мельбурна. Проти Пелла свідчив тільки один з них, інший помер 2014 року від передозування наркотиками.

У лютому 2019 року Пелла заарештували за рішенням суду. За даними сторони обвинувачення, йому загрожувало до 50 років позбавлення волі. Пелл став найбільш високопоставленим представником Ватикану, якому висунули такі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram