ГоловнаСвіт

Пентагон попросив 2,6 млрд доларів на розробку гіперзвукової зброї

Ще 3,7 млрд доларів мають намір витратити на створення нових БПЛА.

Пентагон попросив 2,6 млрд доларів на розробку гіперзвукової зброї

Пентагон попросив 2,6 млрд доларів із запитуваного бюджету на 2020 рік на розробку гіперзвукової зброї, ще 3,7 млрд доларів хочуть витратити на створення нових безпілотників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Білого дому.

Всього президент США Дональд Трамп попросив на національну безпеку 750 млрд доларів. Майже всі ці гроші, у разі узгодження такого бюджету, отримає Міністерство оборони США, з них 718,3 млрд доларів призначені Пентагону.

Зокрема, 2,6 млрд доларів Пентагон планує спрямувати на розробку гіперзвукової зброї, яку противнику буде складно виявити, пояснює в іншому повідомленні відомство. Ще 3,7 млрд доларів військові хочуть витратити на розробку безпілотних апаратів, які підвищать свободу маневрування і летальність.

Серед інноваційних проектів Пентагон називає системи, що базуються на штучному інтелекті і машинному навчанні, - вони призначені для Об'єднаного центру штучного інтелекту (JAIC, впроваджує відповідні технології у сфері військової діяльності). На ці проекти військові просять 2,6 млрд доларів.

Раніше на сайті Білого дому опубліковано проект бюджету США на 2020-й фінансовий рік, який передбачає спрямувати 500 млн доларів на боротьбу зі "згубним впливом Росії". Загальний обсяг витрат - 4,74 трлн доларів. Доходи бюджету вказані на рівні 3,64 трлн доларів, так, очікуваний дефіцит становитиме 1,1 трлн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram