ГоловнаСвіт

Юнкер і Мей узгодили деякі зміни в угоді про "Брекзит"

Сьогодні у Великобританії заплановане фінальне голосування за умовами виходу з ЄС.

Юнкер і Мей узгодили деякі зміни в угоді про "Брекзит"
Председатель Комиссии ЕС Жан-Клод Юнкер (второй слева) и премьер-министр Великобритании Тереза Мэй во время неформальной встреч
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили зміни в умовах про "Брекзит". Про це сьогодні вночі повідомило агентство Reuters.

Сторони домовилися про відсутність контролю на кордоні між Північною Ірландією, яка є частиною Великобританії, і Ірландією - членом ЄС. Окрім того, Лондон і Брюссель погодилися разом працювати над юридичними аспектами цього питання і укласти нову угоду до грудня 2020 року.

Юнкер зазначив, що не піде на подальші переговори про умови виходу.

"Третього шансу не буде. Не буде подальших тлумачень, ніяких додаткових запевнень у повторних запевненнях - якщо не вдасться провести повноцінне голосування завтра", - сказав Юнкер.

"Саме в цьому дусі співпраці сьогодні Тереза Мей і я домовилися про спільний юридично обов'язковий документ, який стосується Угоди про зняття коштів. У документі містяться змістовні роз'яснення і юридичні гарантії характеру підтримки", - сказав Юнкер.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Тереза Мей відбуде до Страсбурга для обговорення угоди про Brexit. Сьогодні британський парламент повинен провести остаточне голосування і прийняти умови угоди щодо виходу з Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram