ГоловнаСвіт

Російська "фабрика тролів" готується втручатися у вибори в США за новою тактикою, - Bloomberg

Інтернет-тролі спробують обійти правила захисту від фейків.

Російська "фабрика тролів" готується втручатися у вибори в США за новою тактикою, - Bloomberg
Фото: autocentre.ua

Російські інтернет-тролі змінили тактику для впливу на перебіг президентських виборів 2020 року в США. Замість створення власного контенту вони посилюватимуть розбіжності в коментарях під політичними постами. Про це, посилаючись на експертів з кібербезпеки, пише Bloomberg.

Серед тих, хто спробує обійти правила захисту від фейків, введені соцмережами з минулих виборів 2016 року, фахівці відзначили петербурзьке Агентство інтернет-досліджень - "фабрику тролів".

За словами директора з аналізу оперативної інформації компанії Fire Inc. Джона Галтквіста, завдяки новій тактиці інформація в коментарях не обов'язково буде вважатися помилковою і блокуватися модераторами, що "дозволить ховатися за кимось іншим".

Інші хакери, пише Bloomberg, будуть зламувати пристрої і посилювати фейкові акаунти, через які будуть поширюватися пропагандистські коментарі.

Як пише видання, директор ФБР Крістофер Рей, виступаючи у вівторок на конференції RSA в Сан-Франциско, заявив, що соціальні мережі залишаються основним засобом впливу іноземних гравців на вибори в США, і бюро працює з компаніями щодо цієї проблеми.

Нагадаємо, в лютому в день виборів у Конгрес Пентагон відключив російську "фабрику тролів" від інтернету.

Раніше СБУ повідомила про активізацію російської "фабрики тролів" перед українськими виборами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram