ГоловнаСвіт

Гіркін виставив на продаж золоту медаль за Крим через матеріальні проблеми

Колишній ватажок "ДНР" до війни брав участь в окупації українського півострова.

Гіркін виставив на продаж золоту медаль за Крим через матеріальні проблеми
Фото: EPA/UPG

Колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) виставив на продаж медаль, якою його нагородили за участь в окупації Криму.

Як повідомляє "Нова газета", аукціон відбудеться 13 квітня на одному з російських сайтів. Гіркін оцінив свою медаль на 1 млн рублів.

Її маса - 79 г, золото 750-ї проби.

"Так, це моя медаль, недержавна. Вручена була мені ["православним олігархом" Костянтином] Малофеєвим ще навесні 2014 року - до початку Донбаської кампанії. Продаю, оскільки мають місце матеріальні проблеми, які я не можу "залатати" наявними готівковими коштами", - написав Гіркін у "ВКонтакті".

Нагадаємо, Гіркін, відомий під псевдонімом "Ігор Стрєлков", протягом декількох місяців був командиром бойовиків у місті Слов'янську й очолював сили "народного ополчення" в Донецьку, а також був "міністром оборони" бойовиків.

Після звільнення Слов'янська від сепаратистів і російських бойовиків, Гіркін утік з України, а пізніше заявив, що не повернеться в "ДНР". Гіркін також першим повідомив про те, що бойовики збили пасажирський літак Малайзійських авіаліній над Донбасом, вважаючи його українським військовим літаком.

Після втечі Гіркін повідомив російським ЗМІ, що проект "Новоросія" повністю закрито, а ватажки донецьких і луганських терористів також готові втікати до Росії.

21 травня 2014 року Генеральна прокуратура України порушила проти нього кримінальне провадження за підозрою в створенні терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3), організації масових заворушень (ч. 1 ст. 294), вчиненні теракту (ч. 1 ст. 258).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram