ГоловнаСвіт

Нью-йоркський хмарочос Chrysler Building продадуть за $150 млн

Його вважають одним з найбільш відомих будівель у світі.

Нью-йоркський хмарочос Chrysler Building продадуть за $150 млн
Chrysler Building (справа)
Фото: EPA\UPG

Власники одного з найбільш відомих в Нью-Йорку хмарочосу Chrysler Building домовилися про його продаж приблизно за $150 млн. Ця сума значно менша від тієї, в яку будівлю оцінювали раніше, повідомила в п'ятницю, 8 березня, газета The Wall Street Journal.

За словами джерел видання, купити 77-поверхову будівлю в районі Манхеттена за підсумками тривалих кількатижневих консультацій погодилися компанія RFR Holding (власник багатьох інших хмарочосів в мегаполісі) і її іноземний партнер.

Зараз 90%-ва частка в Chrysler Building належить державному інвестиційному фонду Абу-Дабі. Вона була куплена в 2008 році за $800 млн у нью-йоркської компанії Tishman Speyer. Остання, як і раніше, володіє 10%-ю часткою.

Видання зазначає, що, хоча Chrysler Building вважається однією з найбільш відомих будівель в світі, з ділової точки зору купувати її не у всіх відношеннях вигідно. Власникам не належить ділянка території, на якій міститься хмарочос.

У зв'язку з цим вони змушені платити ренту, обсяги якої постійно зростають. У 2018 році вартість сягнула $32 млн на рік, ще через 10 років вона зросте до $41 млн.

У публікації також констатується, що зараз далеко не всі приміщення в хмарочосі здані в оренду. Згідно з наведеними оцінками, для залучення нових наймачів можуть знадобитися капіталовкладення в розмірі близько 200 млн доларів.

Будівництво хмарочоса Chrysler Building було завершено в 1930 році. Протягом приблизно року після цього він вважався найвищою будівлею в світі. Його висота з урахуванням шпиля становить майже 320 м.

Нагадаємо, в Японія має намір побудувати найвищий в світі дерев'яний хмарочос до 2041року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram