ГоловнаСвіт

Митники Франції влаштували перевірки пасажирам поїздів Eurostar, що курсують під Ла-Маншем

Співробітники митниці і прикордонної служби вимагають розширення штату після "Брекзиту", щоб справлятися з новим прикордонним режимом.

Пасажири поїздів Eurostar, що курсують по тунелю під протокою Ла-Манш, зіткнулися з сильними затримками через страйк працівників французької митниці, які значно посилили перевірки на кордоні між Великобританією і Францією, щоб продемонструвати "ефект Brexit". Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на британську газету Evening Standard.

"Прикордонники опитують всіх пасажирів про місце проживання, роботи, а також про перевезення великих сум грошей і наркотиків", - розповів виданню один з пасажирів, який намагався вранці в четвер дістатися до Лондона на ділову зустріч.

"Співробітники митниці поводяться агресивно, через них відбуваються серйозні затримки. Вони поводяться з кожним так, як ніби всі - порушники", - відзначають пасажири.

Всіх пасажирів, що перетинають кордон з Великобританією, змушують проходити через рамки металошукачів, а їх багаж пропускають через рентген. Через сильні затримки поїзд Париж-Лондон відправленням о 8:37 ранку був скасований.

Компанія Eurostar опублікувала повідомлення, в якому попередила пасажирів про сильні затримки в русі поїздів, які відстають від графіка на дві години. "Якщо ви встигнете до місця призначення більш ніж на 60 хвилин, ви зможете отримати компенсацію", - зазначає залізнична компанія.

Журналіст французького видання Le Monde, який намагався сісти на поїзд до Лондона, розповів, що співробітники митниці в рамках страйку намагаються продемонструвати "ефект Brexit" - показати, як буде проходити митний контроль на кордоні з Британією.

Нагадаємо, п'ять французьких профспілок влаштували страйк з вимогою найняти більше співробітників і збільшити зарплату в зв'язку з тим, що після Brexit сильно зросте навантаження на митницю при перевірці виїжджаючих до Британії, тобто за межі ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram