ГоловнаСвіт

Затриманого в Греції спільника Курченка відпустили після візиту генпрокурора РФ - ЗМІ

Калінін вилетів у РФ "в супроводі дипломатів з російського посольства".

Затриманого в Греції спільника Курченка відпустили після візиту генпрокурора РФ - ЗМІ
Евгений Калинин
Фото: Enkorr

Колишнього виконавчого директора компанії Сергія Курченка СЄПЕК росіянина Євгена Калініна, якого заарештували 28 лютого в Греції за запитом України, звільнено.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами його адвоката Янніса Рахіотіса, росіянин учора ввечері, 6 березня, вилетів до Москви.

"Калініна звільнено в середу ввечері, і він уже вилетів до Москви", - сказав адвокат, зазначивши, що його підзахисний був звільнений за рішенням прокуратури Афінського апеляційного суду.

"У відповідному рішенні вказувалося, що він був заарештований і відправлений у в'язницю помилково, оскільки на нього не було чинного міжнародного ордера на арешт. Звільненню передував візит генерального прокурора Росії пана Чайки до міністра юстиції Греції і в прокуратуру Верховного суду", - пояснив Рахіотіс.

За словами адвоката, Калінін вилетів у РФ "в супроводі дипломатів з російського посольства в Афінах і разом зі своєю сім'єю, яка приїхала до Греції, щоб підтримати його".

Нагадаємо, 2 березня Калініна затримали в аеропорту Афін. Повідомляли, що його відправлять у в'язницю, допоки в Грецію не доправлять український запит на екстрадицію.

Калінін до 2011 року був віце-президентом "ТНК-ВР Комерс" (української "дочки" російської нафтової компанії "ТНК-ВР Холдинг", яку згодом поглинула "Роснафта"). На Курченка він працював з 2011 року. У березні 2014 року, коли олігарха-втікача за запитом Генпрокуратури України оголосили в міжнародний розшук, Калінін звільнився з СЄПЕК.

Згідно зі списком розшукуваних осіб на сайті МВС, Калініна звинувачують за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 212 (ухилення від сплати податків).

На сайті "Миротворець" зазначено, що Калінін перебуває в розшуку МВС. Датою зникнення вказано 29 травня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram