ГоловнаСвіт

Уряд Мадуро оголосив посла ФРН персоною нон ґрата

Даніель Крінер виступив на підтримку Гуайдо.

Уряд Мадуро оголосив посла ФРН персоною нон  ґрата
Фото: wikipedia.org

Уряд Венесуели оголосив посла Німеччини Даніеля Крінера персоною нон  ґрата і зажадав, щоб він покинув країну протягом 48 годин, повідомляє Немецкая волна.

Венесуельська влада звинувачує німецького дипломата у втручанні у внутрішні справи країни, йдеться в заяві МЗС Внесуели, опублікованій на сайті відомства в середу, 6 березня.

"Венесуела вважає неприйнятним, що іноземний дипломат поводиться на її території швидше як політик, який бере участь в змові екстремістських секторів венесуельської опозиції", - йдеться в заяві. У МЗС Німеччини підтвердили повідомлення про те, що Крінера оголошено персоною нон  ґрата.

4 березня Крінер разом з дипломатами з інших країн Європи, Латинської Америки і США в міжнародному аеропорту Каракаса очікував прибуття тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо. Його повернення - "крок до політичного і мирного процесу з подолання кризи в Венесуелі", написав Крінер в своєму мікроблозі в Twitter.

За минулі півтора тижні Хуан Гуайдо відвідав Аргентину, Бразилію, Парагвай і інші країни Південної Америки, він виступав перед публікою, вимагаючи відкрити кордони Венесуели для постачання гуманітарної допомоги і закликаючи венесуельських військових перейти на бік опозиції.

Глава парламенту Венесуели Хуан Гуайдо 23 січня оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. На цей час його визнали таким понад 50 держав у світі, включаючи Німеччину, США і низку країн Латинської Америки.

Росія, Білорусь, Китай, КНДР виступили на підтримку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram