ГоловнаСвіт

Близько 500 бойовиків ІДІЛ здалися силам міжнародної коаліції в Сирії

Поблизу іранського кордону триває штурм Багуза - останнього населеного пункту, захопленого бойовиками.

Близько 500 бойовиків ІДІЛ здалися силам міжнародної коаліції в Сирії
Иракского солдат держит флаг ИГИЛ в освобожденном районе города Таль-Афар, к западу от Мосула, северный Ирак, 26 августа 2017.
Фото: EPA/UPG

Близько 500 бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" здалися представникам опозиційного альянсу. Про це повідомляє телеканал CNN.

Бойовики були серед хвилі людей, які покинули село Багуз біля сирійсько-іранського кордону, що зазнало авіаудару з боку очолюваної США міжнародної коаліції.

Як заявив у своєму Twitter представник опозиційного альянсу Мустафа Балі, загалом зі села, яке називають останнім анклавом ІД у Сирії, 6 березня евакуювали 3,5 тис. осіб.

Нагадаємо, 14 січня Трамп офіційно заявив про початок виведення американських військ із Сирії. 15 лютого президент США пообіцяв оголосити про перемогу над ІДІЛ протягом доби.

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року, в результаті загинули понад 400 тисяч осіб. Росія, втрутившись у цей конфлікт, підтримує президента Сирії Башара Асада, легітимності якого не визнає низка західних і арабських країн.

2014 року ісламісти проголосили "халіфат" на територіях Сирії й Іраку. Згодом за досить короткий проміжок ісламістам вдалося захопити значні території на північному сході Сирії і на північному заході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram