ГоловнаСвіт

ЄНП висунула ультиматум Орбанові

Віктор Орбан повинен негайно й остаточно припинити антибрюссельську кампанію в Угорщині.

ЄНП висунула ультиматум Орбанові
Фото: EPA/UPG

Щоб партія угорського прем'єра "Фідес" залишилася в складі Європейської народної партії, Віктор Орбан повинен припинити антиєвропейську кампанію в Угорщині і попросити пробачення в інших партій у складі ЄНП за свої антиєвропейські висловлювання.

Про це заявив голова фракції ЄНП у Європарламенті, кандидат на посаду голови Єврокомісії Манфред Вебер, передає DW.

"Віктор Орбан повинен негайно й остаточно припинити антибрюссельську кампанію свого уряду", - заявив Вебер в інтерв'ю німецькій газеті Bild, фрагменти якого опублікували у вівторок, 5 березня.

Нагадаємо, керівництво ЄНП має голосувати з приводу подальшого перебування "Фідес" у лавах європейського об'єднання правоцентристів 20 березня.

Причиною невдоволення багатьох партій-членів ЄНП стала медіа-кампанія угорського уряду, в рамках якої на вулицях країни розмістили плакати з фото голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера Джорджа Сороса та з підписами, що вони заохочують міграцію в ЄС. У Єврокомісії спростували це твердження.

Тим часом у "Фідес" заявили, що партія не хоче залишати ЄНП. Її метою є зміцнення антиміграційних сил всередині Європейської народної партії, заявив представник партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram