ГоловнаСвіт

"Роскосмос" звільнив чиновника, який назвав жителів "хрущовок" скотобазою

"Ти яка категорія скотобази з хрущовки: бухаєш, колешся, кидаєш сміття в під'їзді, репетуєш ночами або все відразу?"

"Роскосмос" звільнив чиновника, який назвав жителів "хрущовок" скотобазою
Фото: Александр Рудоманов

Глава однієї з організацій корпорації "Роскосмос" Станіслав Жарков у листуванні з користувачами "Фейсбуку" назвав жителів старих будинків "скотобазою", що потрапили під реновацію. У держкорпорації заявили, що спеціальна комісія рекомендувала звільнити співробітника, що оскандалився, пише Російська служба Бі-бі-сі.

Все почалося з того, що Жарков у "Фейсбуці" поскаржився на те, що люди, які переїжджають з "хрущовок" в нове житло за програмою реновації, неодмінно зіпсують нові будинки.

В іншому коментарі співробітник "Роскосмосу" написав опонентові: "Ти яка категорія скотобази з хрущовки: бухаєш, колешся, кидаєш сміття в під'їзді, репетуєш ночами або все відразу?"

На коментарі Жаркова звернули увагу відразу кілька популярних телеграм-каналів та інтернет-видань, які опублікували скріншоти з листуванням. Після сотень негативних коментарів у соцмережах співробітник держкорпорації написав коментар, в якому зазначив, що висловив свою особисту думку, ніяк не пов'язану з роботою "Роскосмосу".

"Мої висловлювання були зроблені зопалу - я сам живу в "хрущовці" і втомився від побутових проблем", - пояснив Жарков, вибачившись за свої попередні висловлювання. Пізніше чиновник видалив свої коментарі з мережі.

Комісія з етики держкорпорації "Роскосмос" ухвалила рішення рекомендувати звільнити співробітника, який допустив некоректні висловлювання в інтернеті. Крім того, "Роскосмос" вибачився за висловлювання Жаркова і наголосив, що мова йде про співробітника ФДУП "Агат" - однієї з дочірніх організацій.

Представник ФДУП "Агат" повідомив РИА Новости, що ухвалено рішення про звільнення Жаркова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram