ГоловнаСвіт

Президент Узбекистану дав міліціонерам півроку, щоб схуднути

Шавкат Мірзієєв розкритикував співробітників МВС і Міноборони за зайву вагу.

Президент Узбекистану дав міліціонерам півроку, щоб схуднути
Шавкат Мирзиеев
Фото: wikipedia.org

Президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв розкритикував співробітників Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони республіки за зайву вагу і дав їм "від трьох до шести місяців" часу для схуднення.

Про це він заявив на зустрічі з активістами Наманганської області, передає "Радіо Свобода".

"Нам не потрібен офіцер, співробітник органів внутрішніх справ з надмірною вагою. Як у такому стані він зможе ловити злочинців? Хай займається спортом. Це потрібно не мені, а їхньому здоров'ю. Ми дамо їм час: три чи шість місяців - нехай за цей час приведуть себе до ладу і скинуть зайву вагу", - сказав Мірзієєв.

Про проблему надмірної ваги президент Узбекистану говорив і раніше - під час відеоселекторної наради 9 листопада 2018 року, присвяченої аналізу результатів реформ у медичному обслуговуванні. Мірзієєв заявив, що "внаслідок малорухливого способу життя і неправильного харчування половина населення Узбекистану має зайву вагу, у 46% - підвищений вміст холестерину у крові, у 31% - високий кров'яний тиск".

Після цього виступу з'явилися повідомлення про те, що декотрі державні установи Узбекистану вимагають від своїх співробітників терміново схуднути, а в певних держорганізаціях співробітникам роздавали внутрішні інструкції з приводу унормування ваги.

Нагадаємо, раніше МВС Таджикистану звільнило 10 міліціонерів, оскільки вони не змогли скинути зайву вагу. Ще понад 100 міліціонерів отримали попередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram