ГоловнаСвіт

Одного з найрозшукуваніших мафіозі затримано в Італії після 14 років переховування

Боса неаполітанської камори заочно засуджено до довічного терміну.

Одного з найрозшукуваніших мафіозі затримано в Італії після 14 років переховування
Фото: metropolitanmagazine.it

Італійська поліція в суботу затримала одного з найбільш розшукуваних мафіозі - Марко Ді Лауро, четвертого сина колишнього боса неаполітанської камори Паоло Ді Лауро. Злочинець 14 років переховувався.

38-річного Ді Лауро знайшли в скромній квартирі на півдні Неаполя. Під час затримання, як повідомляє The Local, мафіозі їв пасту. В операції брали участь 150 поліцейських. Ді Лауро не чинив жодного опору, і йому дали можливість переодягнутися і довести себе до ладу, перед тим як забрати до відділку. Він висловив занепокоєння з приводу долі двох своїх кішок.

У квартирі мафіозі не було зброї і зовсім небагато грошей.

Міжнародний ордер на арешт Ді Лауро видали ще 2006 року. Він був одним з чотирьох найбільш розшукуваних злочинців Італії. Місцеві ЗМІ стверджують, що він вважається другою найнебезпечнішою людиною в Італії після боса сицилійської мафії Маттео Мессіна Денаро. 

За даними слідства, на карбі Марко ді Лауро як мінімум 4 вбивства. У травні 2012 року Апеляційний суд Неаполя заочно засудив його до довічного тюремного ув'язнення. За даними поліції, три роки тому Ді Лауро переніс пластичну операцію, щоб змінити зовнішність.

Батько затриманого мафіозі, Паоло Ді Лауро, з 2005 року сидить у в'язниці. За повідомленнями, саме його син Марко взяв на себе управлінням злочинним кланом, який працює в бідних кварталах Неаполя.

У Марко Ді Лауро було дев'ять братів і одна сестра. Усі брати зараз або у в'язниці, або мертві.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram