ГоловнаСвіт

У районі Каракаса помітили літак Міноборони РФ

Раніше цей літак перекидав російські війська в Сирію.

У районі Каракаса помітили літак Міноборони РФ
Фото: Flightradar24

У ніч з 2 на 3 березня літак Іл-62 Міноборони Росії з реєстраційним номером RA-86496 перебував в районі столиці Венесуели Каракаса. Про це свідчить інформація сервісу Flightradar24.

За даними Flightradar24, Іл-62 вилетів вранці 2 березня з району, близького до військового аеродрому Чкаловський в Московській області. Літак взяв курс на Південну Африку, пролетів над столицею Марокко Рабат і в ніч на 3 березня знизився над Каркасом. Вдень 3 березня сервіс зафіксував Іл-62 над Гренадою в Карибському морі.

Telegram-канал «Другой Ролдугин», який звернув увагу на дані сервісу, повідомляє, що борт приписано до 223-го літнього спецзагону ВПС Міноборони РФ, створеного для повітряних перевезень за завданнями президента і уряду.

"У Венесуелу він вилетів з Росії вчора о 9.34 за місцевим часом, і, прилетівши в кінцеву точку, майже відразу відправився в зворотний шлях. Судячи з усього, метою польоту була доставка або отримання якогось вантажу. Раніше цей борт вже був помічений у Каракасі, а до цього він перекидав війська РФ в Сирію", - йдеться в повідомленні.

Після того, як лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, літаки російських авіакомпаній неодноразово помічали в Венесуелі. В січні загадковий російський літак без пасажирів повернувся в Москву з Каракаса. У Кремлі заявили, що "нічого не знають" про літак Nordwind. Передбачалося, що на літаку переправлялася частина золотих резервів Венесуели в РФ.

Раніше джерела Reuters, близькі до російських ПВК, повідомили про прибуття до Венесуели бійців російської приватної військової компанії для охорони президента Ніколаса Мадуро від опозиції і протестувальників. У Москві цю інформацію спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram