ГоловнаСвіт

США і Південна Корея мають намір скасувати масштабні військові навчання

Країни більш ніж десять років проводять навесні маневри за участю тисяч військовослужбовців.

США і Південна Корея мають намір скасувати масштабні військові навчання
Военные учения "Foal Eagle", апрель 2018 года
Фото: EPA\UPG

Посадові особи США і Південної Кореї анонсували скасування масштабних військових навчань на Корейському півострові. Згідно із заявою від 1 березня, ці маневри замінять меншими за обсягом навчаннями, повідомляє NBC News.

Зокрема, Пентагон планує назавжди припинити маневри Foal Eagle ("Молодий орел") і Key Resolve ("Ключова рішучість"), які зазвичай проводяться навесні.

Колишній високопоставлений чиновник Пентагону при адміністрації президента Барака Обами Абрахам Денмарк заявив, що рішення про припинення маневрів буде мати "серйозні наслідки для готовності" збройних сил США і Південної Кореї в протистоянні загрозі з Північної Кореї.

"Навіщо вести переговори зі Сполученими Штатами, коли вони йдуть на поступки безкоштовно", - написав Денмарк у Twitter.

Представники адміністрації президента США давно вказували, що навчання будуть скорочені в розмірах за підсумками саміту президента Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. Однак другий саміт лідерів у В'єтнамі завершився без угоди про денуклеаризацію Корейського півострова.

Вашингтон і Сеул більш ніж десять років проводять маневри за участю тисяч військовослужбовців. Трамп призупинив ці навчання минулого року, заявивши про бажання скоротити витрати і послабити напруженість у відносинах з Північною Кореєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram