ГоловнаСвіт

Трамп вимагає від Китаю зняти мита на продукти із США

Другий пакет американських санкцій наразі не набув чинності.

Трамп вимагає від Китаю зняти мита на продукти із США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп вимагає від китайської влади негайного зняття мита на американську сільгосппродукцію і нагадав, що черговий пакет американських мит, спрямований проти китайського імпорту, наразі не набув чинності.

"Я попросив Китай негайно скасувати всі мита на нашу сільськогосподарську продукцію (включаючи яловичину, свинину і так далі)", - написав американський лідер в твіттері.

За словами Трампа, за підсумками сьомого раунду китайсько-американських консультацій з питань торгівлі з'явився певний прогрес.

"Я не підвищив мита в рамках другого пакету до 25% 1 березня", - зазначив Дональд Трамп.

Нагадаємо, Трамп відклав введення нових мит на імпорт з Китаю у зв'язку з істотним прогресом, досягнутим на торгових переговорах.

Раніше американський президент заявляв, що якщо угоди досягти не вдасться, то мита на китайські товари обсягом 200 мільярдів доларів буде підвищено з 10% до 25%.

Високопоставлені представники США і Китаю провели серію торгових переговорів у Пекіні і Вашингтоні після того, як в грудні Трамп і Сі Цзіньпін оголосили 90-денне перемир'я в своїй торговельній війні для вироблення угоди.

США тривалий час звинувачували Китай в численних недобросовісних торгових практиках. Йдеться про ймовірні крадіжки інтелектуальної власності та вимоги до американських компаній передавати технології, що становлять комерційну таємницю, якщо вони хочуть вести бізнес в Китаї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram