ГоловнаСвіт

Пакистан повернув Індії взятого в полон військового пілота

Пакистан повернув Індії взятого в полон військового пілота
Фото: EPA/UPG

Влада Пакистану в якості "жесту примирення" і з метою деескалації напруги звільнила захопленого в полон індійського пілота, літак якого був збитий над пакистанською територією.

Кадри звільнення в п'ятницю, 1 березня, показало державне телебачення Пакистану. Як випливає з повідомлень місцевих ЗМІ, пілот Абхінандан Вартхаман через прикордонний пункт Вагах повернувся в Індію, повідомляє DW.

Вартхаман потрапив у полон в минулу середу після чергового загострення відносин Індії та Пакистану.

27 лютого представник пакистанської армії повідомив, що сили безпеки Ісламської республіки збили два індійських військових літаки. За його словами, обидва впали в регіоні Кашмір: один на пакистанській, а інший - на індійській території. У свою чергу Нью-Делі визнав, що втратив один МіГ-21, пілот якого пропав безвісти. При цьому офіційний представник уряду додав, що під час повітряного бою був збитий надзвуковий винищувач ВПС Пакистану.

Кашмір, населений переважно мусульманами, протягом 60 років є осередком напруги між Індією і Пакистаном. Обидві країни здійснюють адміністративне управління окремими районами Кашміру. Оскільки в індійській області Кашміру існують також сильні сепаратистські настрої, Індія традиційно розміщує в регіоні велике число воєнізованих і поліцейських формувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram