ГоловнаСвіт

Лукашенко впевнений, що 98% білорусів проголосують проти об'єднання з Росією

Росіяни, своєю чергою, "готові хоч завтра до об'єднання".

Лукашенко впевнений, що 98% білорусів проголосують проти об'єднання з Росією
Александр Лукашенко
Фото: Белорусский партизан

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що в Росії та її лідера Володимира Путіна немає намірів поглинути Білорусь.

Про це він заявив журналістам, передає БЕЛТА.

"Ніяких замашок з боку, принаймні президента Росії, що Білорусь треба інкорпорувати або включити до складу Росії, я жодного разу не чув, навіть настрою такого не було. Немає жодних намірів у величезної країни поглинути Білорусь", - сказав Лукашенко.

Він підкреслив, що за час, що минув після розвалу СРСР, виросло покоління, яке звикло жити в незалежній державі.

"Якщо сьогодні винести питання на референдум у Білорусі про об'єднання двох держав і, як багато в Росії говорять, про включення Білорусі до складу Росії, 98% проголосують проти, - сказав Лукашенко. - Не тому, що у нас суспільство налаштоване проти Росії. Виросло нове покоління, та й старе зрозуміло, що ми можемо жити і співпрацювати абсолютно в іншій формі, як рідні, близькі. І білоруси сьогодні хочуть бути разом з Росією, але жити в своїй квартирі. Що в цьому поганого?"

При цьому Лукашенко висловив упевненість у тому, що росіяни, своєю чергою, абсолютно не бояться будь-яких інтеграційних структур і "готові хоч завтра до об'єднання".

"Я жартома кажу, ось давайте до складу Білорусі включимо Росію. Думаєте, якби ми серйозно поставили це питання, то росіяни були б проти? Ні. А чого їм боятися?" - зазначив Лукашенко.

Він додав, що російська сторона, на жаль, не завжди готова дотримуватися принципу рівноправності в побудові союзницьких відносин. Наприклад, під час обговорення спільної валюти Союзної держави.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що Білорусь не буде об'єднуватися з Росією, але готова розвивати Союзну державу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram