ГоловнаСвіт

Північна Корея просила США про часткове зняття санкцій, - МЗС

Натомість Пхеньян запропонував назавжди припинити ядерні та ракетні випробування.

Північна Корея просила США про часткове зняття санкцій, - МЗС
Северная Корея просила США о частичном снятии санкций
Фото: globallookpress.com

Міністр закордонних справ КНДР Рі Йон Хо повідомив, що Північна Корея на саміті зі США просила про часткове скасування санкцій.

Про це він заявив після двостороннього саміту в Ханої, передає ВВС.

"Рі Йон Хо сказав, що Пхеньян хотів тільки часткового зняття санкцій, які перешкоджають розвитку цивільної економіки і добробуту наших людей", - ідеться в повідомленні.

Голова МЗС КНДР заявив, що його країна зробила "реалістичні пропозиції", включаючи повне зняття з експлуатації ядерного об'єкта в Йонбені під наглядом американських спостерігачів.

"Ця пропозиція стала найбільшим заходом денуклеаризації, який ми могли зробити на цьому етапі, враховуючи поточний рівень довіри між КНДР і Сполученими Штатами", - зазначив він.

За його словами, Пхеньян також запропонував назавжди припинити ядерні випробування і випробування ракет великої дальності.

"Наша основна позиція залишається незмінною, і наші пропозиції ніколи не зміняться, навіть якщо Сполучені Штати запропонують переговори в майбутньому", - додав північнокорейський міністр.

Президент США Дональд Трамп після дострокового завершення саміту сказав, що лідер КНДР Кім Чен Ин запропонував демонтувати весь науково-дослідний і виробничий ядерний комплекс у Йонбені в обмін на скасування санкцій.

Нагадаємо, переговори Трампа і Кім Чен Ина завершилися без підписання документів.

У лютому минулого року США заявили про плани ввести "найбільший пакет" санкцій проти КНДР через її ядерні та ракетні випробування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram