ГоловнаСвіт

Польща оголосила про рекордні витрати на модернізацію збройних сил

Країна інвестує в модернізацію своєї армії $50 млрд.

Польща оголосила про рекордні витрати на модернізацію збройних сил
Страна инвестирует в модернизацию своей армии $50 млрд.
Фото: telegraf.com.ua

Влада Польщі має намір вкласти майже 50 млрд доларів США в модернізацію своїх збройних сил.

Відповідний план опубліковано на сайті уряду країни, передає Deutsche Welle.

Фінансові вкладення в оборону названі в ньому "рекордними". "Це, безумовно, великий виклик, але також шанс на розвиток оборонних можливостей польської армії", - заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак.

"Ми рішуче й ефективно змінимо вигляд польської армії, оснастимо її сучасною технікою. Збільшення особового складу - це теж мета, яку я поставив перед собою", - цитує міністра сайт уряду. За словами Блащака, план враховує актуальні проблеми, що стоять перед Польщею, включаючи "зміцнення східного флангу" країни, що є і "зміцненням східного флангу всього НАТО". Він також передбачає закупівлю 32 літаків нових поколінь.

"48,9 мільярда доларів буде витрачено вже до 2026 року, проте потреби армії набагато більші", - попередив міністр оборони.

Нагадаємо, на початку лютого з'явилося повідомлення, що Польща купить у США 20 високомобільних ракетно-артилерійських систем HIMARS і амуніцію на 414 млн доларів. Наприкінці листопада 2018 року Управління військової співпраці Міноборони США повідомило, що Держдепартамент прийняв рішення схвалити продаж Польщі 20 високомобільних ракетно-артилерійських систем HIMARS M142 і іншого обладнання. Угода здійснюється відповідно до зусиль Вашингтона щодо забезпечення ключових союзників у Східній Європі сучасними системами озброєнь і не змінить баланс сил у регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram