ГоловнаСвіт

У Росії вирішили встановити вдвічі вищу, ніж у Ріо-де-Жанейро, статую Ісуса Христа

Монумент осяватиме хресним знаменням прибуття і відбуття суден.

У російському Владивостоці планують установити 68-метрову статую Ісуса Христа. За ідеєю авторів, монумент осяватиме хресним знаменням прибуття і відбуття суден.

Про це повідомляє "Сибір. Реалії" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Статую Христа планують встановити на Хрестовій сопці, на її оглядовий майданчик для обговорення проекту спеціально приїжджали губернатор Примор'я Олег Кожемяко, керівник проекту "Вятський Посад" Геннадій Цурков і віце-президент АФК "Система" Алі Узденов.

Фото: Вятський Посад

Вони розглянули план розміщення статуї та благоустрою території навколо неї, вивчили планування оглядового майданчика, схему внутрішньої будови постаменту і облаштування самої статуї.

Автори проекту пропонують побудувати поруч зі статуєю храм на 100 осіб на честь Преподобного Сергія Радонезького. У той самий час губернатор Примор'я вирішив, що краще на сусідній сопці поставити невелику каплицю.

За радянських часів на вершині сопки Хрестової хотіли поставити величезну статую Леніна, а на Орлиній сопці - Сталіна. Вони мали зустрічати кораблі, які заходили на рейд. Пам'ятник Леніну планували заввишки понад 30 метрів. Знаменита статуя Христа в Ріо-де-Жанейро - 38 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram