ГоловнаСвіт

Міністр сільського господарства Британії подав у відставку через можливе відтермінування Brexit

Джордж Юстес хоче бути вільним в участі у критичних дебатах в парламенті.

Міністр сільського господарства Британії подав у відставку через можливе відтермінування Brexit
Фото: EPA/UPG

Міністр сільського господарства Великобританії Джордж Юстес подав у відставку через можливе відтермінування дати виходу країни з Європейського Союзу.

Про це повідомляє SkyNews.

"Міністр сільського господарства Великобританії подав у відставку у зв'язку з можливим перенесенням дати Brexit. Своє рішення Юстес пояснив тим, що хоче бути вільним у своїй участі в критичних дебатах, які матимуть місце найближчими тижнями в парламенті", - йдеться в повідомленні.

Екс-міністр наголосив, що побоюється, що "в результаті Брюссель диктуватиме умови будь-якого перенесення Brexit". На думку Юстеса, це було б "остаточним приниженням" для Сполученого Королівства.

Як повідомлялося, в листопаді пішов у відставку міністр щодо виходу Великобританії з Європейського Союзу Домінік Рааб. Попередник Рааба на посаді міністра Девід Девіс пішов у відставку в липні через незгоду зі стратегією "м'якого брекзиту", обраною прем'єром Терезою Мей.

Раніше парламент Великобританії погодився проголосувати щодо "Брекзиту" 12 березня. Якщо голосування провалиться, вже 13 березня нижня палата зможе проголосувати за відтермінування або вихід без угоди.

Нагадаємо, вихід Великобританії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року. Параметри 584-сторінкового документа щодо "Брекзиту" були узгоджені з Брюсселем після 18 місяців переговорів, лідери країн Євросоюзу схвалили угоду. Однак нижня палата британського парламенту 15 січня відхилила розроблену угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram