ГоловнаСвіт

​Генпрокурор Ізраїлю вирішив пред'явити Нетаньягу звинувачення в корупції (оновлено)

Адвокатам прем'єр-міністра передали чернетку обвинувального висновку на 52 сторінках.

​Генпрокурор Ізраїлю вирішив пред'явити Нетаньягу звинувачення в корупції (оновлено)
Премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Ізраїлю Авіхай Мандельбліт заявив про намір пред'явити прем'єр-міністру Беньяміну Нетаньягу звинувачення в корупції за трьома різними справами.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Перед остаточним рішенням Нетаньягу зможе представити свої заперечення під час слухань. Звинувачення на свою адресу прем'єр-міністр відкидає.

Оновлення. Юридичний радник уряду Ізраїлю Авіхай Мандельбліт оголосив про рішення викликати Нетаньягу на слухання перед пред'явленням звинувачень у справах "1000","2000" і "4000", передає NEWSru.co.il.

У "справі 1000" (про незаконні подарунки від бізнесменів) Мандельбліт має намір звинуватити Нетаньягу в обмані суспільної довіри, тоді як справу щодо бізнесмена Арнона Мілчена буде закрито.

У "справі 2000" (про переговори прем'єра з власником концерну "Едіот Ахронот" Арноном Мозесом) Нетаньягу також буде пред'явлено звинувачення в обмані громадської довіри. Власник "Едіот Ахронот" Арнон Мозес буде звинувачений в даванні хабара.

У "справі 4000" (справа "Безек" -YES-портал Walla) Нетаньягу буде звинувачений у хабарництві та зраді суспільної довіри. Колишній власник "Безек" Шауль Аловіч буде звинувачений у даванні хабара.

У "справі 4000" ухвалено рішення закрити провадження проти Сари Нетаньягу. З цього питання були розбіжності між прокуратурою та юридичним радником уряду, але Мандельбліт ухвалив рішення закрити справу.

За інформацією ізраїльських ЗМІ, адвокатам Нетаньяху передали чернетку обвинувального висновку на 52 сторінках.

О 20:00 глава уряду Ізраїлю має намір виступити зі спеціальною заявою.

Нагадаємо, в лютому минулого року ізраїльська поліція рекомендувала пред'явити Нетаньягу звинувачення в корупції. Прем'єра підозрюють в отриманні дорогих подарунків від різних бізнесменів, а також у спробі укласти угоду з видавцем Арноном Мозесом.

У грудні минулого року поліція Ізраїлю знову рекомендувала пред'явити Нетаньяху звинувачення у корупції. За словами правоохоронців, у слідства є достатня кількість доказів, що вказують на те, що Нетаньягу за участю своєї дружини вчинив такі правопорушення, як підкуп, шахрайство і зловживання повноваженнями.

Сам Нетаньяху заявив, що рекомендації поліції не мають юридичної сили.

У червні 2018 року дружині Нетаньягу висунули звинувачення в шахрайстві. Сторона обвинувачення вважає, що вона неправомірно витрачала бюджетні гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram