ГоловнаСвіт

Парламент Великобританії погодився проголосувати з приводу "Брекзиту" 12 березня

Якщо голосування провалиться, то вже 13 березня нижня палата зможе проголосувати за відстрочку або вихід без угоди.

Парламент Великобританії погодився проголосувати з приводу "Брекзиту" 12 березня
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Парламент Великобританії 27 лютого підтримав нову стратегію прем'єр-міністра країни Терези Мей про "Брекзит", голосування відбудеться 12 березня. Про це повідомляє Reuters.

"Законодавці підтримали запропонований Мей розклад", - сказано в повідомленні.

Після декількох місяців розмов про те, що Великобританія повинна вийти з ЄС вчасно, тобто 29 березня, у вівторок прем'єр-міністр уперше допустила можливість "дуже обмеженої" відстрочки виходу з блоку. Цього вистачило, щоб запобігти обуренню депутатів під час голосування та міністрів у кабінеті прем'єра, які заявляли, що готові приєднатися до опозиції, яка виступає за недопущення виходу без угоди.

Депутати схвалили план з трьох пунктів, що дасть Мей більше часу для переговорів з Брюсселем.

Якщо депутати не підтримають запропоновану урядом угоду про "Брекзит", то наступного дня (13 березня) Палата громад зможе проводити голосування з приводу підтримки парламентом варіанта без угоди або про перенесення остаточної дати.

Нагадаємо, вихід Великобританії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року. Параметри 584-сторінкового документа про "Брекзит" були узгоджені з Брюсселем після 18 місяців переговорів, лідери країн Євросоюзу схвалили угоду. Однак нижня палата британського парламенту 15 січня відхилила розроблену угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram