ГоловнаСвіт

Сенатори США запропонували ввести санкції проти щонайменше 24 співробітників ФСБ через арешт 24 українських моряків

Законопроект опубліковано 27 лютого.

Сенатори США запропонували ввести санкції проти щонайменше 24 співробітників ФСБ через арешт 24 українських моряків
Фото: 24 канал

У законопроекті, який передбачає нові обмежувальні заходи стосовно Росії, американські сенатори запропонували ввести санкції проти не менш ніж "24 високопоставлених співробітників ФСБ" через інцидент в Керченській протоці.

Законопроект опубліковано в середу, 27 лютого, в електронній базі Конгресу США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Президент повинен ввести санкції ... щодо щонайменше 24 високопоставлених співробітників російської Федеральної служби безпеки, які не підпали під санкції США раніше дати набуття чинності (законопроекту - ред.)", - йдеться в проекті документа.

Санкції пропонується ввести не пізніше ніж через 90 днів після дати набрання чинності цього закону. Санкції повинні бути чинними доти, поки глава Держдепу США не встановить і не підтвердить компетентні Комітети Конгресу, що затримані українські моряки більше не перебувають в ув'язненні, йдеться в тексті законопроекту.

Авторами законопроекту є республіканці Ліндсі Грем і Корі Гарднер, а також демократи Боб Менендес, Бен Кардін і Джин Шахін.

Нагадаємо, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер заявив, що Росія повинна негайно звільнити українських моряків, захоплених під час атаки РФ в Чорному морі в листопаді 2018 року.

20 лютого Комітет постійних представників ЄС включив у чорний список вісім росіян за агресію РФ в Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram