ГоловнаСвіт

У Ханої почалася зустріч Трампа з Кім Чен Ином

Лідери США і КНДР потиснули один одному руки і сфотографувалися.

Фото: EPA/UPG

У Ханої почалася друга зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє CNN.

Лідери США і КНДР потиснули один одному руки і сфотографувалися перед прапорами. Трамп заявив, що він "з нетерпінням" очікує "дуже успішного" саміту.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

"Для мене велика честь бути разом з головою Кімом, це велика честь бути разом з ним у В'єтнамі", - сказав Трамп.

Кім Чен Ин зі свого боку зазначив, що "було нелегко потрапити сюди" і що "були перешкоди, але їх вдалося подолати".

Фото: EPA/UPG

Напередодні Трамп і Ин провели двосторонню зустріч "віч-на-віч", яка тривала близько 40 хвилин. На ній, крім самих лідерів, були тільки перекладачі. По її закінченні Трамп заявив, що зустріч "була дуже-дуже хорошою" і що у них з Кімом "чудові стосунки", - передає AP.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Потім переговори продовжилися в розширеному форматі. На них відведено ще півтори години. На зустрічі в розширеному складі були від американської сторони держсекретар Майкл Помпео, голова апарату Білого дому Джон Келлі і помічник американського президента з національної безпеки Джон Болтон.

Нагадаємо, перша в історії зустріч президента США з лідером КНДР відбулася 12 червня минулого року в Сінгапурі. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повній денуклеаризації, а Вашингтон, у свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки. Трамп також заявляв, що "неодмінно" запросить Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори пройдуть добре.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram