ГоловнаСвіт

Пакистан заявив, що збив два індійські військові літаки

ВПС Індії натомість повідомили, що збили пакистанський винищувач F-16.

Пакистан заявив, що збив два індійські військові літаки
Фото: EPA/UPG

Пакистан заявляє, що збив два індійські військові літаки у відповідь на вторгнення у свій повітряний простір. Напередодні Індія повідомила про авіаудари по табору бойовиків у Кашмірі - це були перші авіаудари з 1971 року.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Представник збройних сил Пакистану генерал-майор Асіф Гафур заявив, що два літаки ВПС Індії були збиті над територією Кашміру, контрольованою пакистанською владою.

"Пакистанські ВПС збили два індійські літаки в повітряному просторі Пакистану", - написав він у Twitter. За його словами, один літак упав у пакистанському Кашмірі, а інший розбився на індійській стороні.

"Одного індійського пілота заарештували військові [(після катапультування), ще двоє перебувають у районі падіння", - додав генерал.

Індійське агентство ANI тим часом повідомило, що ВПС країни в середу збили пакистанський винищувач F-16, який порушив повітряний простір у районі Новшера в штаті Джамму і Кашмір, передає "Интерфакс". За даними агентства, літак упав на пакистанській території, а пілот встиг катапультуватися. Його стан невідомий.

Також за інформацією ANI, в середу пакистанські літаки порушували повітряний простір Індії в районах Пунч і Новшера в штаті Джамму і Кашмір, однак були змушені повернути назад.

У той самий час представник збройних сил Пакистану генерал-майор Асіф Гафур заявив, що пакистанські ВПС збили в середу два індійські літаки. Як він стверджує у твіттері, один індійський пілот катапультувався і був заарештований після приземлення. Доля ще двох індійських пілотів невідома.

Нагадаємо, раніше Індія відмовилася від російських МіГ-29 через постійні поломки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram