ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти чотирьох пов'язаних з Мадуро губернаторів

Вони блокували постачання гуманітарної допомоги і придушували мирні демонстрації.

США ввели санкції проти чотирьох пов'язаних з Мадуро губернаторів
Фото: investigator.org.ua

Адміністрація президента США Дональда Трампа ввела нові санкції проти чиновників з оточення голови Венесуели Ніколаса Мадуро. Через "корупцію та перешкоджання доставці життєво важливої гуманітарної допомоги" в чорний список включено губернаторів венесуельських штатів Сулія, Апуре, Варгас і Карабобо.

Про це в понеділок, 25 лютого, повідомило міністерство фінансів США, передає DW.

Вашингтон заморозив усі їхні активи на території США, а також заборонив американським громадянам укладати з ними будь-які угоди.

Віце-президент США Майк Пенс на зустрічі Групи Ліми в Боготі того самого дня зазначив, що губернатори відповідальні за події дводенної давності - за сутички військових з активістами на кордоні з Колумбією. За його словами, вони блокували постачання гуманітарної допомоги та придушували мирні демонстрації.

Одночасно Пенс повідомив, що в найближчі дні США введуть нові, ще жорсткіші санкції щодо венесуельського керівництва. Вони торкнуться фінансового сектору країни.

Перешкоджання режимом Мадуро гуманітарним поставкам ще більше зміцнило рішучість адміністрації США сприяти Хуану Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом Венесуели, зазначив Пенс. Вашингтон "на сто відсотків" підтримує Гуайдо, підкреслив він.

У вихідні, 23 і 24 лютого, протистояння між силами опозиції і урядом Мадуро серйозно загострилося. Глава Венесуели закрив кордони країни з Бразилією і Колумбією і дав вказівку поліції й збройним силам перешкоджати постачанню гуманітарної допомоги населенню. У результаті сутичок венесуельських військових з активістами на кордоні з Колумбією в суботу загинули щонайменше чотири особи, понад 300 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram