ГоловнаСвіт

ЦВК Молдови оголосив результати виборів після обробки 100% бюлетенів

Партія Ігоря Додона набирає понад 31,15% голосів.

ЦВК Молдови оголосив результати виборів після обробки 100% бюлетенів
Парламентские выборы в Молдове, 24 февраля 2019

Центральна виборча комісія Молдови оголосила остаточні результати парламентських виборів після обробки даних з 100% дільниць для голосування.

Ці дані, як і раніше вважаються попередніми, оскільки остаточними вважаються тільки дані, представлені в оригіналах бюлетенів для голосування, які ще продовжують надходити в ЦВК. Проте, представлені дані вже, швидше за все, не зазнають змін, повідомляє Интерфакс.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, проросійська Партія соціалістів отримала 35 місць в парламенті. У національному окрузі вона лідирує, набравши 31,15% голосів виборців. В результаті, ПСРМ отримує 18 мандатів за партійними списками, а ще 17 соціалістів перемогли в одномандатних округах.

Правляча Демократична партія отримає 30 депутатських мандатів. Як і ПСРМ, демократи отримали 17 мандатів в округах, а за партійним списком - 13 депутатських мандатів. У національному окрузі за ДПМ проголосувало 23,62%.

Проєвропейський блок ACUM посів друге місце в загальнонаціональному окрузі. Його результат - 26,66%. Він отримує 14 мандатів, а ще 12 - в одномандатних округах. Його фракція складатиметься з 26 депутатів.

До парламенту проходить також Партія "Шор", яка набрала 8,4% і отримає п'ять мандатів в парламенті. Ще два місця партія Шора отримає в одномандатних округах.

Місця в парламенті отримали також три незалежні кандидати, які здобули перемоги в одномандатних округах.

Вибори вперше проходили за змішаною системою - 51 депутат в округах, а 50 - за партійними списками в національному окрузі.

У виборах в неділю взяло участь 1 453 013 чоловік, що становить 49,22% виборців. Це найнижчий відсоток участі виборців у голосуванні за всю історію Молдови.

Нагадаємо, в день голосування спікер парламенту Молдови Андріан Канду звинуватив Росію у втручанні у вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram