ГоловнаСвіт

Трамп вилетів у Ханой на зустріч з Кім Чен Ином

"Я думаю, у нас вийде чудовий саміт".

Трамп вилетів у Ханой на зустріч з Кім Чен Ином
Фото: twitter.com/ABC

Президент США Дональд Трамп вилетів у Ханой на другий саміт з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, висловивши надію, що їм вдасться узгодити подальші деталі роботи в напрямку денуклеаризації.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Я думаю, у нас вийде чудовий саміт. Ми хочемо денуклеаризації, і я думаю, що у нього буде країна, яка поставить багато рекордів з швидкості в плані економіки", - сказав Трамп, виступаючи перед від'їздом в Білому домі.

Президент написав у твіттері, що без денуклеаризації Північної Кореї доведеться і далі терпіти "все те ж саме", але висловив упевненість, що Кім Чен Ин "прийме мудре рішення".

Радник президента з національної безпеки Джон Болтон два місяці тому сказав, що друга зустріч необхідна, оскільки Північна Корея поки не виконала обіцянки, даної під час торішнього саміту в Сінгапурі, після якого Трамп оголосив, що "ядерної загрози з боку Північної Кореї більше немає".

Однак поки мало конкретних свідчень прогресу в плані узгодження конкретних умов обіцяної денуклеаризації. Відсутність прориву за підсумками другого саміту може спричинити за собою негативні політичні наслідки для Трампа, відзначає видання.

Як раніше повідомлялося, друга зустріч між Трампом і Кім Чен Ином відбудеться 27-28 лютого в Ханої.

Перша в історії зустріч президента США з лідером КНДР відбулася 12 червня минулого року в Сінгапурі. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує відданість повній денуклеаризації, а Вашингтон, в свою чергу, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Трамп також заявляв, що "неодмінно" запросить Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори пройдуть добре.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram