ГоловнаСвіт

Донька прес-секретаря Путіна стажується в Європарламенті у проросійського депутата

Посада Пєскової дає їй повний доступ до приміщень і баз даних організації.

Донька прес-секретаря Путіна стажується в Європарламенті у проросійського депутата
Фото: instagram.com/stpellegrino

Донька прес-секретаря Володимира Путіна Єлизавета Пєскова останні тижні працює стажисткою Європарламенту від французького євродепутата.

Про це пише "Настоящее время".

Посада Пєскової дає їй повний доступ до приміщень і баз даних Європарламенту, у тому числі до внутрішньої комп'ютерної мережі Європейського парламенту і внутрішньої мережі євродепутата.

Пєскову, якій на цей момент 21 рік, офіційно зареєстровано стажисткою в офісі євродепутата Емеріка Шопрада. Її ім'я і прізвище також вказано у відкритому доступі на сайті Європейського парламенту.

"Пані Пєскова - безумовно, дочка важливої в Російській Федерації персони. Але як студентка вона має не менше прав, ніж інші молоді люди, які проходять стажування як частина їхнього навчання. На додачу, пані Пєскова не веде професійної діяльності у своїй країні, ні у приватних, ні в публічних установах Російської Федерації. Відповідно, тут не може бути конфлікту інтересів у виконанні мого мандата депутата Європейського парламенту", - заявив євродепутат у відповідь на запит "Радіо Свобода".

Шопрад - член комітету у закордонних справах Європарламенту, підкомітету з питань безпеки і оборони, а також він є делегатом у Комітеті парламентського співробітництва ЄС-Росія. Він ніколи не приховував свою проросійську позицію. Під час анексії Криму 2014 року Шопрад був одним з міжнародних спостерігачів на організованому Москвою "референдумі", під час якого жителі Криму вирішили приєднатися до Росії.

До кінця 2015 року Шопрад був членом "Національного фронту" - правої партії Марін Ле Пен і одним з кандидатів від цієї партії в Європейський парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram