ГоловнаСвіт

Мадуро оголосив про розрив дипвідносин з Колумбією

Колумбійські диппредставники повинні покинути Венесуелу протягом 24 годин.

Мадуро оголосив про розрив дипвідносин з Колумбією
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Ніколас Мадуро в суботу оголосив, що офіційний Каракас розриває дипломатичні відносини з Колумбією, пише ТАСС.

"Я даю вашим дипломатичним представникам 24 години на те, щоб залишити країну", - повідомив він під час мітингу в Каракасі.

Мадуро заявив, що його адміністрація "була дуже терпляча щодо Колумбії".

"Але ми не можемо більше дивитися, як Колумбія готує напад на Венесуелу", - наголосив він.

У п'ятницю влада Венесуели вирішила тимчасово закрити три мостових переходи на кордоні з Колумбією. Вони ведуть до прикордонного Колумбійського міста Кукута, де на початку лютого було відкрито центр з розподілу гуманітарної допомоги для венесуельців.

Мадуро назвав ініціативу про передавання гуманітарної допомоги "поганим і дешевим шоу олігархії" і закликав співгромадян відмовитися від неї.

Раніше самопроголошений президент Венесуели Хуан Гуайдо заявив, що за сприяння колумбійського президента Івана Дуке організував постачання понад 600 тонн гуманітарної допомоги. Вантажівки з продуктами харчування і ліками повинні були в суботу в'їхати до Венесуели.

Опозиційний депутат венесуельського парламенту Габі Орільяно заявила на прес-конференції, що дві вантажівки з гуманітарною допомогою були підпалені, провину за це вона поклала на Мадуро.

Раніше зіткнення через в'їзд гуманітарної допомоги відбулися на кордоні Венесуели та Бразилії. В результаті загинули двоє цивільних, ще більш ніж 30 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram